مجله آکادمی فروشگاه ساز بیدُکفروشگاه ساز بیدُک، ساده ترین راه برای ساخت فروشگاه اینترنتی اختصاصی با امکانات بی‌ نظیر و بدون نیاز به دانش فنی. مجله آکادمی فروشگاه ساز بیدُک

  • فروشگاه ساز بیدک
  • تعرفه ها
  • سوالات متداول
  • مرکز خدمات
  • بیدک آکادمی
    • کسب و کار
    • شبکه‌های اجتماعی
    • فروش و بازاریابی
    • ویدئو

مجله آکادمی فروشگاه ساز بیدُکفروشگاه ساز بیدُک، ساده ترین راه برای ساخت فروشگاه اینترنتی اختصاصی با امکانات بی‌ نظیر و بدون نیاز به دانش فنی. مجله آکادمی فروشگاه ساز بیدُک

  • منوی مدیریت را ایجاد کنید
  • صفحه خانگی
  • >
  • فروش و بازاریابی
  • >
  • ساختار سازمانی استارتاپ برای داشتن یک کسب و کار حرفه‌ای!

ساختار سازمانی استارتاپ برای داشتن یک کسب و کار حرفه‌ای!

  • bdok
  • فروش و بازاریابی
  • فوریه 25, 2021
  • ۱۰۱۷ بازدید
  • بدون دیدگاه
ساختار سازمانی استارتاپ

کسب و کار‌ها دیگر با استفاده از تخصص گرایی، کارکرد بازار و موقعیت‌های جغرافیایی سازماندهی می‌شوند. در استارتاپ‌ها در کل مجموعه فعالیت‌های زیادی باید انجام شود که برخی از آن‌ها تخصصی و فنی هستند بنابراین تخصص یکی از مواردی است که در هر استارتاپی باید تامین شود به همین دلیل هم مفهوم ساختار سازمانی استارتاپ به میان می آید.

در سال‌های اخیر تغییرات زیادی در بازار‌ها و محیط رقابتی آن بوجود امده است. رفتار و اولویت‌های مشتریان عوض شده و تکنولوژی پیشرفت بسیار زیادی داشته است.  در این راستا کسب و کار‌هایی که از ساختار‌های سنتی استفاده می‌کنند رفته رفته زیر سوال می‌روند. انتقاد‌های زیادی به این ساختار‌ها وجود دارد. مثلا می‌توان گفت به اندازه کافی چابک نیستند و مشارکت در شرکت را محدود می‌کنند و فرد گرا هستند. یکی دیگر از ایراداتی که به ساختار‌های سنتی گرفته می‌شود این است که با نیاز‌های فضای بازار مدرن و مشتریان امروزی و نیروی کار سازگار نیستند.

بهترین نتایج با تحقیق بدست می‌آید. همچنان بر روی اینکه کدام ساختار سازمانی برای کسب و کار‌ها و استارتاپ‌ها مناسب است بحث و کار صورت می‌گیرد. هدف از این بحث‌ها ایجاد بهترین تجربه خرید برای مشتریان است. در ساختار مدرن تجربه  مشتری به عنوان محرک تغییرات در سیستم انتخاب می‌شود. استارتاپ در واقع نوعی سازمان موقت است که در پی مدل کسب و کار به فعالیت می‌پردازد. استارتاپ‌ها سازمآنهایی هستند که در طول مسیر سعی می‌کنند مدل کسب و کار خود را بیابند. در این مطلب از وب سایت فروشگاه ساز بیدُک با ما همراه باشید تا در رابطه با ساختار سازمانی استارتاپ برابتان بگوییم.

استارتاپ‌ها

در واقع نمی توان استارتاپ‌ها را به عنوان یک سازمان تعریف کرد. استارتاپ سازمانی موقتی است که چرخش‌ها و تغییر مسیر‌های زیادی را در طول حیات خود تجربه می‌کند. ممکن است مسیر یا حتی ایده اصلی استارتاپ نیز در میانه راه تغییر کند. این تغییرات در استارت آپ آنقدر ادامه می‌یابند که در نهایت استارتاپ قادر باشد تا مدل بهینه کسب و کار خود را پیدا کند. تنها بعد از این مرحله است که یک استارتاپ می‌تواند خروجی مطلوب اش را ارائه دهد. بعد از رسیدن استارتاپ به خروجی مطلوب سازمان تشکیل می‌شود.

درباره ساختار سازمانی

ساختار سازمانی استارتاپ‌ها

ساختار سازمانی در استارتاپ‌ها بر خلاف سازمان‌های کلاسیک خیلی قابل تعریف نیست و نمی‌توان مباحث سازمانی اثبات شده و رایج را در مورد آنها به کار گرفت. استارتاپ سازمانی موقت است که ساختارش با احتمال زیادی تغییر خواهد کرد و تنها در مسیر فعالیت‌ها و عملکرد مناسب است که می‌تواند ساختار بهینه خود را یافت کند. یکی از ساختار‌هایی که می‌توان به استارتاپ‌ها نسبت داده ساختار پروژه‌ای است. در این صورت استارتاپ به صورت یک پروژه تعریف می‌شود و مدیران پروژه و تیمی که مسئول انجام کار‌های پروژه است پروزه را با توجه به محدودیت‌های زمانی و منابع اداره می‌کنند.

ساختار مسطح

در این ساختار همه افراد در کنار هم قرار می‌گیرند و کسی نسبت به دیگری از لحاظ سازمانی برتری ندارد. این کار باعث می‌شود مسئولیت پذیری در کار افزایش یابد. ویژگی‌های استارتاپ‌ها در کل به گونه‌ای است که حرکت به سمت ساختار مسطح می‌تواند نتایج مناسبی به بار آورد.

ویژگی‌های ساختار مسطح

یکی از دلایلی که ساختار سازمانی مسطح را مناسب می‌سازد این است که در آن افراد از حس مسئولیت پذیری بالاتری برخوردارند. وقتی افراد نسبت به هم در این ساختار برتری‌ای ندارند نتیجه این تصمیم افزایش مسئولیت پذیری کارمندان استارتاپ است.

در این ساختار سازمانی چابکی و ارتباط بین کارکنان سرعت بالایی دارد. در ساختار‌های استارتاپی نیاز بر این وجود دارد که تیم‌ها قادر باشند ارتباطات نزدیک و تنگاتنگی را اداره کنند. سرعت انتقال اطلاعات در این ساختار بسیار بالاست. دلیل این امر این است که در استارتاپ بنا بر آن است ک یک ایده را تولید، تست و روانه بازار کنند.

در این ساختار سرعت تصمیم گیری بالاست. برای اینکه بتوانیم در استارتاپ‌ها سریع تصمیم بگیریم و سریعتر نتیجه را ببینیم نیاز است تا مدت زمان چرخه تصمیم گیری تا جای ممکن کوتاه شود. یکی از ساختار‌هایی که در این زمینه بسیار موثر استا ساختار مسطح است. جمله معروفی در استارتاپ‌ها وجود دارد که می‌گوید: هر چه سریعتر شکست بخوری سریعتر پیروز خواهی شد. اگر بخواهیم سریعتر موفق شویم باید بتوانیم در زمان کوتاهی تصمیم بگیریم. این تصمیم گیری سریع در ساختار سلسله مراتبی قابل انجام نیست  و بستر و زمینه آن تنها در ساختار مسطح وجود دارد.

ساختار مزبور برای ساختار سازمانی استارتاپ می‌تواند هزینه‌های سازمان را کاهش دهد.  افزایش لایه‌های سازمانی باعث افزایش هزینه‌های سازمان می‌شود. سازمان استارتاپی بنا بر این دارد که هزینه‌ها را به کمترین مقدار ممکن برساند و با کمترین هزینه کسب و کار را اداره کند. روش مسطح به تیم‌های استارتاپی کمک می‌کند تا با کمترین هزینه ممکن کسب و کار و استارتاپ خود را اداره کنند.

مطالب پیشنهادی:

  • مدل درآمدی استارتاپ
  • تیم سازی استارتاپ
  • استارتاپ های موفق ایرانی 
  • لین استارتاپ
  • بیزینس پلن استارتاپ
  • استارتاپ جهانی

تیم استارتاپ

تیم چیست؟

کنار هم قرار دادن افراد مختلف با یک روش مشخص که می‌تواند مجموعه‌ای از توانمندی‌ها مهارت‌ها و انرژی افراد را بالفعل کند تیم نامیده می‌شود. تیم از چند متخصص تشکیل می‌شود که مهارت‌هایشان مکمل یکدیگر است و همه این افراد برای رسیدن به یک مقصود مشترک از شیوه عملکرد کسانی پیروی می‌کنند. با کنار هم قرار دادن این افراد و یکجا کردن مهارت‌هایشان و تعهدی که به هدف اصلی استارتاپ دارند یکپارچگی مناسبی بین افراد استارتاپ ایجاد می‌کند. این چسبندگی بین افراد در تیم ساختار سازمان استارتاپی را شکل می‌دهد. این ساختار می‌تواند پروژه‌ای بوده و یا مسطح باشد.

مراحل رشد یک تیم در استارتاپ

مرحله شکل گیری ساختار سازمانی استارتاپ: افراد در مرحله شکل گیری یکدیگر را ارزیابی می‌کنند زیرا هنوز ماموریت تیم مشخص نشده است. همه به آینده فکر می‌کنند که چه اتفاقاتی ممکن است رقم بخورد.

مرحله دوم، مرحله درگیری است که در آن افراد با نقش‌هایشان آشنا می‌شوند و یک سری سیاسی کاریها در سازمان رخ می‌دهد. تعرضات فردی نمود پیدا کرده و افراد سعی می‌کنند با این جدل‌ها هدف اصلی را مشخص کنند.

مرحله سوم، نظم گیری نام دارد. در این مرحله سازمان نظ بیشتری یافته و اعتماد بین افراد شکل می‌گیرد و هویت تیمی مشخص می‌شود. روال‌ها و قوانین و مقررات جاری شده و همه سعی می‌کنند از این قواعد پیروی کنند. در این مرحله است که تیم می‌تواند ساختار خود را بدست بیاورد وقتی روال‌ها و رویه‌ها تعریف شود کم کم ساختار استارتاپی مشخص می‌شود.

مرحله بعدی یا مرحله چهارم، زمان بهره گیری از تیم است. افراد در این مرحله بیشترین انگیزه را دارند و با وفاداری به استارتاپ با تمام توان کار می‌کنند. افراد در این مرحله با هم همدل و هم راستا هستند و تمام تلاششان را برای اهدافی که در مراحل قبلی به آن رسیده‌اند بکار می‌برند. بیشتر عمر تیم‌های استارتاپی در این مرحله صرف می‌شود. اگر در مراحل قبل نتوان در استارتاپ ساختاری برای تیم مشخص کرد طبیعتا تیم از بین خواهد رفت و سرانجامی نمی توان برای آن متصور بود.

مرحله نهایی، انحلال نام دارد. ممکن است بعد از پایان یافتن ایده و یا اعتبار محصول تیم استارتاپی وارد مرحله انحلال می‌شود.

نکات تیم سازی استارتاپ

نکات حیاتی برای تیم سازی استارت آپ

تیم سازی در استارتاپ از مهمترین مواردی است که باید صاحبان استارتاپ به آن به خوبی و با تمرکز بپردازند. باید افرادی انتخاب شوند تا ارزش‌ها و اهدافی که دارند در مسیر ما باشد. این کار می‌تواند استارتاپ را با سازمانی تاثیر گذار و قوی تبدیل کرده و شانس پیروزی را برای استارتاپ افزایش دهد.

در ادامه شش نکته که باید برای تشکیل تیم‌ها و ساختار‌های سازمانی به آن‌ها توجه کنیم خاطرنشان شده است.

۱- ارتباطات

کارآفرینان باید به خاطر داشته باشند که استارتاپ برای افرادی مناسب است که ارتباطات گروهی و کار دسته جمعی را دوست داشته باشند. برای افرادی که اینگونه نیستند استارتاپ جایی برای موفقیت نیست. باید برای انتخاب افراد تیم خود به قدر کافی فکر کنید تا افرادی مناسب با فضای استارتاپ تشکیل دهید. اگر افرادی که برای فضای استارتاپی مناسب نیستند را انتخاب کنید به کسب و کار استارتاپ شما آسیب زیادی وارد خواهد شد.

یک تیم استارتاپی باید با مسائل پر ریسک مواجه شود. اگر اینگونه نباشد مانعی برای پیشرفت کسب و کار خواهد بود. کارمندان باید ارتباطات تیمی را درک کرده و آنها را مقدم شمارند.

۲- با افرادی کار کنید که از بودن در کنار شما لذت می‌برند

سعی کنید افرادی را انتخاب کنید تا به صورت حرفه‌ای در کسب و کار ارتباط برقرار کند. صرفا افرادی را انتخاب نکنید که در فضایی خارج از کار با آنها راحتید. دلیل ندارد با کارمندان در فضای خارج از کار صمیمیتی برقرار کنید.

۳- درک توانایی تیم استارت آپی

اگر می‌خواهید تیم سازی کنید باید درک این را داشته باشید که توانایی‌های افراد را درک کنید. هر چه درک متقابل شما در مقابل افراد بیشتر باشد آن‌ها به این نتیجه خواهند رسید که می‌توانند در کسب و کار و استارتاپ شما موفقیت را تجربه کنند. از این رو وقت و انرژی بیشتری برای سازمان شما می‌گذارند. اگر این دید را در استارتاپ خود داشته باشید افرادی که استخدام شده‌اند به دنبال گسترش توانایی‌های خود جهت موفقیت بیشتر خواهند بود.

نکاتی از تیم سازی

۴- تیم باید در پی یادگیری باشد

یکی از عوامل موفقیت هر کسب و کاری این است که افراد در آن به دنبال یادگیری هستند. یادگیری مداوم به افراد این توانایی را می‌دهد که دائما در زمینه مهارت و تخصص خود به روز باشند و مهارت‌های خود را به افراد دیگر آموزش دهند. تیمی که دائم به دنبال آموختن است می‌تواند جذب سرمایه را افزایش دهد. از این رو بهتر است چنین تیمی تشکیل داده و در حفظ آن بکوشیم.

می توانید یادگیری را برای افراد سازمان خود به عنوان یک الگو در نظر بگیرید و هر روز نیم ساعت تا یک ساعت افراد را درگیر آموزش کند.

۵- افرادی که با سازمان شما همخوان هستند

قوانین و چارچوب باعث پیشرفت کسب و کار می‌شود از این رو باید ساختار سازمانی درستی تعریف کنید. نباید چارچوب استارتاپ خود را به قدری سخت تعیین کنید که افراد از ورود به سازمان شما پشیمان شوند. باید سیستم‌هایی را در سازمان راه اندازی کنید که باعث افزایش بهره وری و پیشرفت افراد در سازمان شود.

۶- تست‌های روانشناسی

تست‌های مختلفی برای سنجش شخصیت و توانایی افراد وجود دارد که می‌توانید از آنها برای یافتن نیرو و شخص مناسب استفاده کنید این تست‌ها نباید به صورت کامل جایگزین مصاحبه‌ها شوند اما تا حدی می‌توان از آنها نتایج درستی گرفت.

نوشته های مرتبط

{"qurey":{"category__in":[8],"post__not_in":[4817],"posts_per_page":3,"ignore_sticky_posts":1,"orderby":"rand","post_type":"post"},"title":"\u0647\u0645\u0647","post_title":1,"between":"40px","layout":"grid","grid_layout":"grid_3","padding":{"left":"20","top":"20","right":"20","bottom":"20"},"ratio":"rd-ratio75","image_size":"medium","excerpt":"","alignment":"right","meta_layout":{"between":"between-2","layout":"layout-3"},"box_layout":"boxed-item-2","image_effect":"grow","caption_effect":"imghvr-fade","key":"related","post_type":"post","action":"reza_post_grid_3","post_status":"publish"}
افزایش ترافیک در فروشگاه ساز بیدُک

راه‌های موثر برای افزایش ترافیک در فروشگاه اینترنتی

فروش اینترنتی خودرو

فروش اینترنتی خودرو و نکات و ویژگی‌های لازم برای یک فروش آبرومند!

فروش اینترنتی لباس

فروش اینترنتی لباس و اصولی که به کارتان خواهد آمد!

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مطالب

{"number":"","cats":"","orderby":"","post_title":1,"title":"\u0647\u0645\u0647","excerpt":"","excerpt_limit":"","title_limit":"","meta":{"meta_category":"","meta_author":"","meta_date":"","meta_view":"","meta_comments":""},"list_layout":"list_1","featured_layout":"featured_1","between":"40px","image_size":"reza_thumbnail","ratio":"rd-ratio-auto","image_width":"40","box_layout":"boxed-item-2","caption_layout":"","key":"widget_blog_list","post_type":"post","action":"reza_post_list_1","post_status":"publish"}
راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

مراحل راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی چیست؟ | آموزش کسب‌و‌کار

انواع مدل‌های کسب‌وکار اینترنتی

آشنایی با بهترین ایده‌های راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی

انواع مدل‌های کسب‌و‌کار اینترنتی را بشناسید!

مزایا و معایب کسب‌و‌کار اینترتی

با مزایا و معایب کسب‌وکار اینترنتی آشنا شوید!

میزان سرمایه لازم برای راه‌اندازی کسب‌و‎‌کار اینترنتی

ads
۱۳۹۹ © تمامی حقوق این سایت متعلق به فروشگاه ساز بیدُک می‌باشد
#